Forró csokoládé by Nigella recept
10 perc
A Forró csokoládé by Nigella hozzávalói:
1 adaghoz:
3 dl tej
fél tábla jó minőségű étcsokoládé (min 70%-os)
1 ek méz
1 ek barna nádcukor
1 rúd fahéj
fél dl rum
A Forró csokoládé by Nigella elkészítési módja:
Felteszem a tejet melegedni, beleteszek a mézet,a cukrot és a fahéjat. A csokit apró kockákra tördelem és amikor a tej kezd melegedni,beleteszem.Folyamatos kevergetés mellett olvasztom bele a tejbe.amikor a csoki elolvadt, hozzáöntöm a rumot, kicsit forralom és már kész is.Hosszú,hideg téli estékre kitűnő.
a hozzávalókat az adagok számával arányosan növeljük.A rum mennyiség ízlés szerint :)))))
A csokit ne sajnáld belőle, tényleg kell bele a fél tábla adagonként,akkor lesz igazi csokis ital!
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: gallinaccia73, 2008. szept. 21. 19:26
A forró csokoládé by nigella elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.