Ragacsos chilis csokitorta recept
A Ragacsos chilis csokitorta hozzávalói:22 dkg vaj
35 dkg nádcukor
2 tojás
2 cs vaníliás cukor
1 mokkás vagy teáskanál chilipor fajtától, erősségtől függően
15 dkg jó minőségű étcsokoládé
20 dkg finomliszt
1 tk szódabikarbóna
2,5 dl forró víz
A Ragacsos chilis csokitorta elkészítési módja:
Habosra keverjük a vajat a cukrokkal, majd hozzáadjuk a tojásokat. Ha jól elkevertük, mehet bele a megolvasztott csokoládé és a chili. Ezután következik a szódabikarbónával elkevert liszt és a forró víz felváltva, óvatosan, kanalanként. 30 percig sütjük 190 fokon, utána levesszük a hőfokot 170 fokra, és még 15 percig sütjük.
A torta belül még mindig elég ragacsos lesz, úgyhogy a beleszúrt hurkapálca nem marad teljesen tiszta.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: andi6020, 2012. júl. 7. 18:31
A ragacsos chilis csokitorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.