Anyu almás pitéje recept
Az Anyu almás pitéje hozzávalói:25 dkg rétesliszt
25 dkg finomliszt
2 tojás
20 dkg zsír
1 doboz tejföl
1 sütőpor
15 dkg cukor
1 citrom
fahéj
vaníliás cukor
zsemlemorzsa
3 kg alma
pici só
Az Anyu almás pitéje elkészítési módja:
A lisztet elmorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk az egyik tojást, sütőport, sót, cukrot, tejfölt, eldolgozzuk, kétfelé választjuk, az egyik felével kibéleljük a tepsit. Megszórjuk zsemlemorzsával. Az almát legyaluljuk vagy reszeljük, kinyomkodjuk, és a tésztára rakjuk. Megszórjuk cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal, reszelt citromhéjjal, zsemlemorzsával. Lisztes deszkán a tésztát kinyújtjuk, az almás rétegre rakjuk. Tetejét megkenjük a felvert tojással, villával sűrűn megszurkáljuk, előmelegített sütőben 200 fokon kb 40 percig sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: andi6020, 2012. máj. 8. 08:07
Az anyu almás pitéje elkészítési módja és hozzávalói.