"Nahát"-torta recept

A "Nahát"-torta hozzávalói:
260 g porcukor
3 db tojás
2 db tojássárgája
8 ek feketekávé
225 g vaj
115 g cukrozatlan kakaópor
25 dkg babapiskóta


A "Nahát"-torta elkészítési módja:
A tojásokat és a plusz sárgájákat egy lábosba ütjük. Hozzáadjuk a kávét (8 ek vízben feloldott 1 ek nescafé is jó) és 170 g cukrot is. A fentieket alacsony lángon (akár gőz fölött) elkezdjük melegíteni, és robotgéppel folyamatosan keverve addig keverjük, míg besűrűsödik. (Nem csinálunk belőle rántottát!) Lehetőleg egy éjszakán át hűlni hagyjuk, de legalább pár órát. Másnap alaposan elkeverjük a vajat a kakaóval és 85 g porcukorral vagy nagyon pici, forró kávéban feloldott cukorral. A kihűlt tojásos krémet és a vajas masszát összemixeljük. Lerakunk egy réteg babapiskótát egy gyűrűs tortaforma aljára, elég helyet hagyva a szélen állóknak. A gyűrűt koronaszerűen kibéleljük további babapiskótákkal. (Ebben segíthet egy kis massza, de, amint a képen is látszik, én ezt lespóroltam.) Az alsó réteget meglocsoljuk egy kis kávéval, hogy könnyebben lehessen majd vágni a tortát, majd ráöntjük a kakaós massza felét. Lerakunk egy újabb piskótaréteget, majd a tortát a massza másik felével borítjuk. (Akár 3 rétegben is lerakhatjuk a krémet-piskótát.) Pár órára hűtőbe tesszük, onnan tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A "nahát"-torta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook


Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.