Párolt káposzta finoman recept
A Párolt káposzta finoman hozzávalói:1 kg káposzta
5 dkg zsír
2 kiskanál cukor köménymag
1 kis fej hagyma
2-3 evőkanál ecet
só
A Párolt káposzta finoman elkészítési módja:
A káposztát megmosom, a torzsáját kivágom. Késsel vagy gyaluval egyenletesen vékony metéltre vágom. Besózom, egy kis ideig állni hagyom, amíg levet ereszt; ekkor kicsavarom. A zsírt lábosban felforrósítom, és állandóan kevergetve a cukrot néhány pillanat alatt karamellizálom. Ezután rászórok egy csipet köményt, hozzáadom az apróra vágott hagymát, majd a káposztát és végül az ecetet. Erős tűzön kevergetve párolom, amíg kissé összeesik és a leve elpárolog. Ezután lefedem, és mérsékelt tűzön készre párolom. Nem szabad túlpuhítani, inkább kicsit ropogós legyen. Ha vöröskáposztából készítem, párolás közben egy kis vörös bort is öntök hozzá!
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. jan. 27. 17:45
A párolt káposzta finoman elkészítési módja és hozzávalói.