Mascarponés meggyfagylalt recept
A Mascarponés meggyfagylalt hozzávalói:50 dkg meggy,
25 dkg mascarpone,
cukor/méz ízlés és a gyümölcs érettsége szerint
A Mascarponés meggyfagylalt elkészítési módja:
A meggyet mossuk meg, magozzuk ki! Tegyük egy mély tálba, amelyben tudjuk turmixolni, adjuk hozzá a mascarponét, és botmixerrel turmixoljuk simára! Ízlés szerint édesítsük! Tegyük át egy laposabb edénybe, amely elfér a mélyhűtőnkben. Tegyük a mélyhűtőbe, majd ahogy kezd a krém szilárdulni, botmixerrel keverjük át. Ezt ismételjük meg 30 percenként 3-4 alkalommal, így lesz krémes állagú fagylaltgép nélkül is. Fogyasztás előtt hagyjuk a fagylaltot 5 percig szobahőmérsékleten olvadni, ezután könnyen adagolható. Természetesen akinek van fagylaltgépe, abban is elkészítheti a masszát.
Kategória: Fagylaltok receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2014. jan. 24. 17:40
A mascarponés meggyfagylalt elkészítési módja és hozzávalói.