Málnás-túrós "torta" recept
45 perc
A Málnás-túrós "torta" hozzávalói:
Piskóta:
· 10 dkg liszt
· 10 dkg porcukor
· 1 cs. Sütőpor
· 5 egész tojás
Túrókrém:
· 25 dkg túró
· 25 dkg mascarpone
· 1 cs. Dr Oetker zseléfix
· 5-10 dkg porcukor, ízlés szerint
· 2 dl habtejszín
· málna, barack, vagy akármilyen gyümölcs
Tetejére:
· 1 cs piros tortazselé
· maradék gyümölcs díszítésnek
A Málnás-túrós "torta" elkészítési módja:
A piskótához szétválasztom a tojásokat. A sárgáját elkeverem a cukorral, a liszttel, a sütőporral. A fehérjét habbá verem, majd hozzákeverem óvatosan a többihez, megsütöm, egy 24-26 cm-es tortaformában. Ha kész, félreteszem, megvárom, még kihűl. Ha a piskóta kihűlt visszateszem a tortaforma oldalát. A krémhez valókat összekeverem, a habtejszínt a zseléfixel robotgéppel felverem, és hozzáadom a krémhez. Ha kész rákenem a krémet a kihűlt piskótára, a tetejét gyümölccsel, és tortazselével díszítem, majd éjszakára berakom a hűtőbe.
Lehet sima tepsiformába is készíteni!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cf9b75f771, 2009. dec. 15. 09:43
A málnás-túrós "torta" elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.