Csokoládés tallérok recept
30 perc
A Csokoládés tallérok hozzávalói:
Hozzávaló: 1 adaghoz (kb. 12 db)
15 dkg liszt
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
fél teáskanál szódabikarbóna
fél teáskanál őrölt fahéj
10 dkg étcsokoládé (Tibi csokit szoktam 60%-ost)
10 dkg puha teavaj
15 dkg cukor
1 tojás
A Csokoládés tallérok elkészítési módja:
Bekapcsolom a sütőt 200 C-ra (gázsütőnél 6-os fokozat), és egy nagy tepsibe sütőpapírt terítek. A lisztet a kakaóporral, a szódabikarbónával és a fahéjjal összekeverem. Aztán egy nagy késsel darabokra vágom az étcsokit, és hozzászórom a kakaós liszthez. Utána előveszek egy másik tálat, és robotgéppel habosra keverem benne a puha vajat a cukorral meg a tojással. A sűrű tészta összeállításához előveszek egy fakanalat, és a tojásos-cukros vajat összedolgozom a csokimorzsás lisztkeverékkel. A csokis masszából enyhén vizes kézzel diónyi golyókat formálok, ezeket 4 cm átmérőjű és fél cm vastag korongokká lapogatom, majd egymástól kb.2 cm távolságra elhelyezem a tepsibe. MAX!!!11 percig sütöm, vigyázz ne tovább! Utána kiveszem, és hűlni hagyom, ha sütés közben a tallérok összenőnek, akkor melegen könnyen szét lehet őket választani. (Én rögtön dupla adagot szoktam készíteni. )
a sütési idő max 11 perc legyen!!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: cf9b75f771, 2009. dec. 4. 07:47
A csokoládés tallérok elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.