Gyümölcsös rakott palacsinta recept
A Gyümölcsös rakott palacsinta hozzávalói:20 dkg liszt, 6 dl tej, 3 tojás, 3 ek olaj, 30 dkg vegyes gyümölcs, ízlés szerint, 25 dkg mascarpone, 10 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor
Az öntethez: 1 tasak, főzés nélkül készülő csokoládéöntet-por, 3 dl tej
A Gyümölcsös rakott palacsinta elkészítési módja:
A lisztet simára keverjük a tejjel, a tojással, az olajjal, egy csipet sóval, és kb. 15 percig állni, hagyjuk. A gyümölcsöket megmossuk, kimagozzuk, felkockázzuk, és összekeverjük a cukor felével. Az öntethez a csokoládéöntet-port kikeverjük a hideg tejjel. A mascarponét a cukor másik felével, a vaníliás cukorral összedolgozzuk. A tésztából a szokásos módon palacsintákat sütünk. Az első palacsintát tálra tesszük, megkenjük a mascarponés töltelékkel, megszórjuk gyümölccsel, majd befedjük a következő palacsintával. Ezt addig ismételjük, amíg a hozzávalók elfogynak. A tetejére palacsinta kerüljön. A tortaszerűen összerakott palacsintát leöntjük a csokoládéöntettel, és cikkekre vágva kínáljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rekus, 2006. jún. 1. 11:13
A gyümölcsös rakott palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.