Hideg túrós recept


1 kg túró
2 csomag vaníliás cukor (diétázóknak 1 vaníliarúd 20 g diétás cukorral összekeverve)
ízlés szerint cukor vagy édesítőpor
1 citrom reszelt héja
1 tojás
1 csomag zselatin
50 dkg nektarin vagy bármilyen savanykásabb, kemény gyümölcs
1 kanál teljes kiőrlésű liszt
A Hideg túrós elkészítési módja:
A gyümölcsön és a zselatinon kívül az alapanyagokat jól összekeverjük, és beleöntjük egy áttetsző tálba, majd elkészítjük a zselatint a csomag hátulján leírtak szerint, és ráöntjük a túróra. (Annyi víz kell a zselatinba hogy ne legyen túl folyós a túró.) Ha megvagyunk, belenyomjuk a gerezdekre vágott nektarint a túróba, és 2-3 óráig hagyjuk megdermedni a hűtőben.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 17:19
A hideg túrós elkészítési módja és hozzávalói.