Almás-fahéjas palacsintabatyu recept
Az Almás-fahéjas palacsintabatyu hozzávalói:20 palacsinta
6-7 szem alma
15 dkg cukor
1/2 kk õrölt fahéj
vaj
narancshéj
Az Almás-fahéjas palacsintabatyu elkészítési módja:
Az almákat meghámozom, kicsumázom és 1x1 centis kockákra vágom. A cukorral, 1 deci vízzel, õrölt fahéjjal és 2 deka vajjal fedõ alatt 10 percig fõzöm. A palacsinta közepébe másfél-két evõkanálnyi párolt almát teszek és batyunak összefogva narancshéjbõl vágott csíkkal kötöm össze (ha nincs, megteszi a cérnaszál is). Kivajazott tepsibe teszem és a vacsora alatt a sütõbe teszem. Átsütöm és forrón tálalom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rekus, 2006. jún. 1. 11:09
Az almás-fahéjas palacsintabatyu elkészítési módja és hozzávalói.