Cseresznyés palacsinta részegen recept


palacsinta alapmassza 20 db palacsintához
50 dkg cseresznye
1 mokkáskanál õrölt fahéj
kevés porcukor
2 evõkanál cseresznyepálinka vagy sherry brandy (ha gyerekek is esznek belõle, akkor 1 teáskanál pálinkaaroma).
A Cseresznyés palacsinta részegen elkészítési módja:
A cseresznyét megmosom, lecsöpögtetem és kimagozom. Kissé kinyomkodva a fahéjjal együtt belekeverem a palacsintatésztába és kicsi palacsintákat sütök belõle. A kisült tésztát porcukorral megszórom, megöntözöm néhány csepp pálinkával és félbehajtva azonnal kínálom. Ha aromával készítem, akkor fél dl tejbe belekeverem az aromát és azzal locsolom meg.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 16:48
A cseresznyés palacsinta részegen elkészítési módja és hozzávalói.