Almás palacsinta recept


20 db palacsintához való egyszerû palacsinta alapmassza
50 dkg reszelt alma (tisztított állapotban mérve)
2 dl tejszín
1 mokkáskanál õrölt fahéj
1 evõkanál porcukor.
Az Almás palacsinta elkészítési módja:
A nyers palacsintamasszába belekeverem a levétõl kinyomkodott, reszelt almát és a palacsintákat egyenként megsütöm. A tejszínbe belekeverem a cukrot és az õrölt fahéjat, majd a kisült palacsintákat egyenként megkenem a fahéjas-cukros tejszínnel. Egy kerek tûzálló tálban egymásra rakom. Tetejére ráöntöm a maradék ízesített tejszínt, és annyi idõre teszem csak be a sütõbe, hogy jól átforrósodjon, de még ne piruljon meg. Tortaként szeletelve kínálom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 16:49
Az almás palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.