Aszaltszilvás palacsinta recept
60 perc
Az Aszaltszilvás palacsinta hozzávalói:
2 egész tojás
15 dkg liszt
3 dl tej
25 dkg aszalt szilva
fél dl olaj
kevés szódavíz
fahéjas porcukor ízlés szerint
csipetnyi só.
Az Aszaltszilvás palacsinta elkészítési módja:
A tojásokat habosra verem, megsózom és belekeverem a lisztet meg a tejet. Annyi szódavizet öntök hozzá, hogy a massza tejföl sûrûségû legyen. Ezután belekeverem az elõzõleg megmosott, majd meleg vízben megáztatott, kimagozott és nagyon apróra vagdalt aszalt szilvát. Hozzákeverem az olajat, és fél órán keresztül pihentetem a tésztát. A szokásosnál kicsit vastagabb palancsintákat sütök belõle, majd félbehajtva, fahéjas porcukorral megszórva tálalom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 16:49
Az aszaltszilvás palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.