Meggyes palacsinta recept


egyszerû palacsinta alapmassza
1 csésze levétõl leszûrt meggybefõtt (vagy házi rumosmeggy)
1 mokkáskanál õrölt fahéj
ízlés szerint porcukor
2 dl tejföl.
A Meggyes palacsinta elkészítési módja:
A kimagozott meggyet ledarálom vagy nagyon apróra összevágom. A fahéjjal együtt belekeverem a palacsintamasszába, majd a szokásos módon megsütöm a kissé vastagabb palacsintákat. Kerek tûzálló tálba teszek egy palacsintát, megkenem a porcukorral összekevert tejföllel és ráborítom a második palacsintát. A rétegezést addig folytatom, amíg el nem fogy a palacsinta. A sütõben éppen csak átmelegítem és cikkekre vágva kínálom, mint a tortát szokás.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 16:32
A meggyes palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.