Narancsos-rumos palacsinta recept
75 perc
A Narancsos-rumos palacsinta hozzávalói:
12 dkg rétesliszt
5 dkg porcukor
2 egész tojás
2,5 dl tej
fél dl szódavíz
1 dl rum
2 db nagy narancs
1 evõkanál narancsdzsem
4 evõkanál narancsszörp
2 dkg vaj
csipetnyi só.
A Narancsos-rumos palacsinta elkészítési módja:
A tojásokat habosra verem, megsózom, hozzáadom a tejet és az olvasztott, de már nem meleg vajat meg a lisztet. Ezután keverem bele a szódavizet és a rum felét. A palacsintamasszát fél óráig pihentetem. Közben az egyik narancsot megmosom, héját lereszelem (de csak a sárga héját, mert ha a fehér bundájából is belekerül, keserû lesz!) és a narancs levét kicsavarva beleteszem egy kis lábosba a reszelt narancshéjjal együtt. Ráöntöm a narancsszörpöt és egy evõkanál vizet, majd felforralom. Ezután belekeverem a narancsdzsemet és a maradék rumot. A megsütött palacsintákat a rumos-narancsos sziruppal megkenve négyrét hajtom és tûzálló tálra teszem úgy, hogy félig egymásra feküdjenek. A maradék narancsot meghámozom és vékony karikákra vágom. Mindegyik palacsintára teszek egy-egy narancskarikát, majd az egészet leöntöm a maradék narancsos sziruppal. Annyi idõre teszem be a forró sütõbe, hogy jól átmelegedjen, de ne piruljon meg a palacsinta.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 16:30
A narancsos-rumos palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.