4 finom fagyi recept
A 4 finom fagyi hozzávalói:Ananász-Pina Colada krémfagylalt:
fél ananász
60 ml kókuszrom
lime lé
1 ek. cukor
Licsi-kókusz krémfagylalt:
1 konzerv kókuszlé
1 konzerv licsi
1-2 ek. méz
Mascarponés meggyfagylalt:
50 dkg meggy,
25 dkg mascarpone,
cukor/méz ízlés és a gyümölcs érettsége szerint
Görögdinnye-Margarita fagylalt:
60 ml tequila
2 bögrényi mag nélküli görögdinnye
1-2 evőkanál cukor
A 4 finom fagyi elkészítési módja:
Ananász-Pina Colada krémfagylalt Tegyél a turmixgépbe egy fél ananászt és pürésítsd. Adj hozzá 2 uncia (kb. 60 ml) kókuszrumot, negyed bögre lime levét és 1 evőkanál cukrot. Öntsd formákba, szúrj beléjük pálcikát, tedd a fagyasztóba és várd, hogy megkeményedjen. Licsi-kókusz krémfagylalt Keverj össze 1 konzervnyi kókuszlevet, 1 konzervnyi licsivel (a leve is legyen benne) és 1-2 evőkanál mézzel. (Keverd össze mixerrel, ha krémes állagút szeretnél) Öntsd a formákba, szúrd bele a pálcikát és a fagyasztóban hagyd, hogy megszilárduljon. Mascarponés meggyfagylalt A meggyet mossuk meg, magozzuk ki! Tegyük egy mély tálba – amelyben tudjuk turmixolni –, adjuk hozzá a mascarponét, és botmixerrel turmixoljuk simára! Ízlés szerint édesítsük! Tegyük át egy laposabb edénybe, amely elfér a mélyhűtőnkben. Tegyük a mélyhűtőbe, majd ahogy kezd a krém szilárdulni, botmixerrel keverjük át. Ezt ismételjük meg 30 percenként 3-4 alkalommal, így lesz krémes állagú fagylaltgép nélkül is. Fogyasztás előtt hagyjuk a fagylaltot 5 percig szobahőmérsékleten olvadni, ezután könnyen adagolható. Természetesen akinek van fagylaltgépe, abban is elkészítheti a masszát. Görögdinnye-Margarita fagylalt Tegyél a mixerbe 2 uncia (kb. 60 ml) tequilát, 2 bögrényi mag nélküli görögdinnyét, és 1-2 evőkanál cukrot. Keverd addig a mixerrel, amíg lágy, krémes állaga nem lesz, majd töltsd a formákba, szúrd bele a pálcikát és tedd a fagyasztóba amíg meg nem szilárdul.
Kategória: Fagylaltok receptjei
A receptet beküldte: the edgeof glory, 2012. jún. 20. 14:41
A 4 finom fagyi elkészítési módja és hozzávalói.