Epres csirkemell rolád recept
55 perc
Az Epres csirkemell rolád hozzávalói:
4 szelet csirkemell
4 szelet pizzamozzarella
30 dkg eper
bazsalikomlevelek
zöld kardamom
szegfűbors
chilipor
balzsamecet
só
bors
étolaj
Az Epres csirkemell rolád elkészítési módja:
1. A csirkemellszeleteket kiklopfoljuk, sóval, borssal megszórjuk, kevés olajban pácolódni hagyjuk. 2. 6-7 szép szem epret hosszában kettévágunk. 3. A többit pürésítjük, tört kardamomot, szegfűborsot, balzsamecetet, chilit adunk hozzá, ízlés szerint. Átkeverjük, hűtőbe tesszük. 4. Két hússzeletet megrakunk mozzarellaszeletekkel, bazsalikomlevelekkel és a felezett eperszemekkel. 5. A másik két hússzelettel beborítjuk, felgöngyöljük, vagy összetűzzük, ahogy kényelmesebb. 6. Teflon serpenyőben a húsbatyuk mindkét oldalát elősütjük. 7. Ezután alufóliába tekerjük őket, és forró sütőben tovább pároljuk. 8. 15-20 perc múlva kicsomagoljuk, és pirosra sütjük (a sütő hőmérsékletét megemelve, minél rövidebb idő alatt). 9. A sütőből kivéve, kicsit állni hagyjuk. 10. Felszeleteljük, a hideg gyümölcsmártással tálaljuk.
sütési hőfok: 200°C
előkészület: 25 perc
sütés: 30 perc
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: the edgeof glory, 2012. jún. 19. 11:10
Az epres csirkemell rolád elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.