Almás-fűszeres csirkemell recept
Az Almás-fűszeres csirkemell hozzávalói:50 dkg csirkemell
2 evőkanál margarin
1 fej vöröshagyma
fahéj
só
őrölt feketebors
őrölt zöld kardamom
édesítőszer
2 db alma
Az Almás-fűszeres csirkemell elkészítési módja:
1. A csirkemellet apró kockákra vágjuk, befűszerezzük sóval, borssal, fahéjjal, kardamommal. Félretesszük. 2. Az almát meghámozzuk, pici kockákra vágjuk. 3. Egy pici fazékba rakjuk az almát, annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Fahéjat és édesítőszert adunk hozzá. Forrás után pár percig főzzük, majd leszűrjük. 4. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. Teflon serpenyőben felolvasztjuk a margarint, rárakjuk a hagymát és a csirkét, megpirítjuk (nagy lángon). Ha már kész a csirke, hozzáadjuk az almát, és ha szükséget, még édesítőszert és fahéjat. Még 1-2 percig pirítjuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. nov. 4. 20:08
Az almás-fűszeres csirkemell elkészítési módja és hozzávalói.