Vajas tésztában sült szűzpecsenye kakukkfüves burgonyával recept
A Vajas tésztában sült szűzpecsenye kakukkfüves burgonyával hozzávalói:60-70 dkg szűzpecsenye
A tésztához:
25 dkg Rama margarin
25 dkg liszt
1 tojás sárgája
tejföl
só - ízlés szerint
pici tej + tojás sárgája - a kenéshez
Burgonya
Kakukkfű
Oliva olaj
A Vajas tésztában sült szűzpecsenye kakukkfüves burgonyával elkészítési módja:
A szűzpecsenyéket ízlés szerint bepácoljuk, és 2 napig állni hagyjuk. Elkészítjük a tésztát: a margarint a sós liszttel szétmorzsoljuk, beletesszük a tojássárgáját és a tejfölt (amennyit felvesz). Hűtőbe tesszük, amíg a húst előkészítjük. A húsra süssünk kérget egy serpenyőben, majd csöpögtessük le. A tésztát nyújtsuk ki, a széleit kenjük be tojássárgájával majd a húst rakjuk bele és csomagoljuk be a tésztába. Helyezzük sütőpapíros tepsibe és kenjük le tejes tojássárgájával. Előmelegített sütőben rózsaszínűre sütjük (kb.60perc) Amíg a hús sül elkészítjük a kakukkfüves burgonyát. A megpucolt és megfőzött burgonya darabokat (nem túl puhára főzzük!), serpenyőben kis olíva olajon borsozzuk, kakukkfüvezzük és megpirítjuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: vizipókocska, 2012. jún. 17. 20:18
A vajas tésztában sült szűzpecsenye kakukkfüves burgonyával elkészítési módja és hozzávalói.