Bográcsos tokány recept
A Bográcsos tokány hozzávalói:60 dkg sovány marhahús
10 dkg vöröshagyma
1 dl étolaj
1 szűk kanál ételízesítő(vegeta)
2 dl tejföl
bors
mustár
pirospaprika
majoránna
só
A Bográcsos tokány elkészítési módja:
Bográcsban a hevített olajon, a kockára vágott hagymát üvegesre pároljuk .Hozzáadjuk az újjnyi széles csíkokra vágott marhahúst,majd a fűszereket is.Felöntjük annyi vízzel,hogy ellepje.Fedő alatt puhára pároljuk.A tejfölbe belekeverjük a mustárt és ha a hús a levét elfőtte hozzáadjuk a húshoz. Galuskával vagy spagettivel tálaljuk
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2012. jún. 5. 22:53
A bográcsos tokány elkészítési módja és hozzávalói.