Csirkemájpörkölt, vajas-fokhagymás tört burgonyával recept
A Csirkemájpörkölt, vajas-fokhagymás tört burgonyával hozzávalói:20 dkg csirkemáj
2 fej vöröshagyma
pirospaprika
10 dkg gomba
kevés zöldborsó (konzerv)
4 szelet bacon
majoranna
só
bors
ételízesítő
burgonya vaj
fokhagyma
A Csirkemájpörkölt, vajas-fokhagymás tört burgonyával elkészítési módja:
A vöröshagymát apróra vágom, és olajon megfonnyasztom, megszórom pirospaprikával, és azonnal felöntöm egy kevés vízzel. A bacont apróra kockázom, hozzáadom a hagymához, kevés vízzel ismét felöntöm és átsütöm, ezek után hozzáadom a gombát, amit előzőleg szintén felvágtam szeletekre, 10 percig sütöm, majd hozzáadom a darabokra vágott csirkemájat. Állandó kevergetés mellett 10-15 percig sütöm, ha szükséges, vízzel felöntöm, hogy pörkölt jellegű legyen. Ezután beleteszem a borsót (izlés szerinti mennyiséget), ízesítővel és borssal megszórom, átfőzöm, és kész is. A köretnek mefőzöm a felaprított burgonyát enyhén sós vízben, leszűröm, kevés vajat, két gerezd zúzott fokhagymát és kevés majorannát adok hozzá, elkeverem, és a csirkemájpörköltel tálalom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ostkati, 2008. jan. 9. 22:59
A csirkemájpörkölt, vajas-fokhagymás tört burgonyával elkészítési módja és hozzávalói.