Tepsis reszelt burgonya recept
A Tepsis reszelt burgonya hozzávalói:1 kg burgonya
2 nagyobb fej vöröshagyma
olaj vagy zsír
só
őrölt bors
esetleg pirospaprika, aki szereti
reszelhető sajt (el is maradhat)
A Tepsis reszelt burgonya elkészítési módja:
A burgonyát héjastól sós vízben puhára főzöm. Ha kihűlt, meghámozom. A vöröshagymát apró kockára vágom, és a zsiradékban megdinsztelem. Ha kész, belekeverem az őrölt borsot, esetleg a pirospaprikát. Egy sütőedényt kikenek zsiradékkal, és káposztareszelővel egy sor burgonyát belereszelek. Sózom, utána meglocsolom a hagymás zsírral. Ezt addig folytatom, amíg a burgonyából tart. A tetején feltétlenül burgonya legyen, de ezt is sózni kell finoman. Legvégül az utolsó sor burgonya tetejét kevés olajjal meglocsolom. Forró sütőbe teszem, és 200 fokon sütöm, míg pirulni kezd. Ekkor a tetejét meg lehet szórni reszelt sajttal, és készre sütni. Ha nem használunk sajtot, akkor szép pirosra sütjük a tetejét. Sült húsokhoz nagyon finom köret.
Maradék héjában főtt burgonya hasznosítására kiváló. Mennyiségeket egyes nyersanyagokból nem írtam, mert mindenki eldöntheti ízlése szerint, miből mennyi a megfelelő.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: ostkati, 2008. jan. 8. 22:57
A tepsis reszelt burgonya elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.