Párolt savanyúkáposzta. recept





3 diónyi zsír
6 ek cukor
1 csipet só
4 dl víz
1 kg savanyúkáposzta
A Párolt savanyúkáposzta. elkészítési módja:
1,.a káposztát kevés vízben 1-szer kimosom és jól kinyomkodom belőle a vizet. 2,.a zsírt egy lábasban felolvasztom, 3,.beleteszem a cukrot, és aranybarnára karamellizálom. 4,.ráteszem a kinyomkodott káposztát,a csipet sót, a 4dl vizet és összeforgatom. 5,.kb 35 percig fedő alatt párolom, majd utána fedő nélkül gyakran megkeverve addig párolom míg az ősszes vizet el nem forrja. Mire elforrja a vizet addigra pont megpuhul, és enyhén aranybarna szinezetet kap a káposzta.
Ha kevésnek találod a 4 dl vizet nyugodtan pótolhatod 1-2 dl-el, mert utána ugyis elforralod a végén.Nagyon finom lessz a végeredmény,tálalhatod bármilyen natúr sültekhez, vagy rántotthúshoz, vagy akár disznótoros mellé is.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: erika1012, 2008. jan. 6. 14:02
A párolt savanyúkáposzta. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.