Vicky krumplisalátája recept
A Vicky krumplisalátája hozzávalói:1 kg krumpli
5-6 tojás
1 kisebb fej hagyma
2 sárgarépa(nem túl nagy) 4 dl tejföl
majonéz
só
A Vicky krumplisalátája elkészítési módja:
a krumplit hájában megfőzöm, a tojásokat is keményre főzöm. ha megfőtt a krumpli, és kihűlt, megpucolom, négyfelé vágom hosszában, és ugy karikázom fel egy nagy tálba. közbe picit sózom. ha kész, a tojásokat is megpucolom, és apró darabokra vágva a krumplihoz teszem. aztán a megmosott megpucolt sárgarépát és hagymát belereszelem. aztán hozzáteszem a tejföl és majonézt adok hozzá ugy hogy jó szaftos legyen, de ne legyen leve. jól összekeverm. megkostolom h elég sós e és ha még kell, adok hozzá sót. de vigyázz, mert majd a hűtöben összeérik, nehogy túl sós legyen. zárható edénybe rakom, és beteszem a hűtőbe. hidegen ajánlom.
köretként is kiváló
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: pozsonyivicky, 2007. nov. 21. 12:01
A vicky krumplisalátája elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.