Sodrott rétes recept
A Sodrott rétes hozzávalói:tésztához: 30 dkg liszt,1 kispoharas tejföl, 1 tojás, pici só
9dgk liszt, 9 dgk zsír v. margarin
töltelék ízlés szerint
A Sodrott rétes elkészítési módja:
a 30 dgk lisztből a tejfölből a tojából és a sóból tésztát gyúrunk! és gyúródeszkán kocka alakúra nyújtjuk, kb fél cm-es vagtagságra! a 9dkg zsír v margarint felolvasztjuk és hozzákeverjük a lisztet, ezzzel megkenjük a kinyújtott tésztát és feltekerjük! majd 4 felé elvágjuk és 1 órát hűtőben pihentetjük! miután letelt az 1 óra, egyenként kinyújtjuk a lehető legvékonyabbra és megkenjük olajjal, megszórjuk búzadarával majd tetszés szerinti gyümölcsöt teszünk rá, megcukrozzuk (ha valaki szereti, akár örölt fahéjat is lehet rá szórni) majd meglocsoljuk tejjel felhigított tejföllel! feltekerjük és tepsibe rakjuk! a tetejét szintén tejjel higított tejföllel kenjük be, ettől lesz omlós! és aranybarnára sütjük!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: pozsonyivicky, 2008. jún. 24. 14:19
A sodrott rétes elkészítési módja és hozzávalói.