Turbános sütemény recept
45 perc
A Turbános sütemény hozzávalói:
Tésztához:
25 dkg liszt
12 dkg margarin
2 db tojássárgája
12 dkg porcukor
1/2 cs sütőpor
1-2 tk tejföl
Töltelékhez:
40 dkg darált dió
30 dkg cukor
kb 1/2 dl víz
mazsola, meggy - ízlés szerint (opcionális)
Szóráshoz:
porcukor
vaníliás cukor
A Turbános sütemény elkészítési módja:
A tésztát az összes hozzávalóval összegyúrjuk, majd kb. 0,5 cm-re kinyújtjuk. A tetején lévő keresztekhez félretesszük a tészta kb. 1/3 részét. A tölteléket úgy készítjük, hogy a cukorból és a vízből szirupot főzünk, majd belekeverjük a darált diót, illetve az ízlés szerinti mazsolát, esetleg meggyet. A diót nem szabad megpirítani előtte! A tölteléknek kézzel jól formázható állagúnak kell lennie. A kinyújtott tésztából kb. 3 cm-es korongokat szúrunk ki, és minden korongra diónyi tölteléket teszünk. A félretett tésztából vékony rudakat sodrunk, és a korongok tetejére átlósan rátesszük. Kb. 180 C fokos sütőben rózsaszínűre sütjük, és ha kihűlt, vaníliás porcukorba forgatjuk, vagy megszórjuk vele
Ebből a mennyiségből kb. 40 darab sütemény lesz.
Érdemes előző nap elkészíteni, mert másnapra megpuhul. Fagyasztani is nagyon jól lehet!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: h-h-h-h, 2009. nov. 30. 22:22
A turbános sütemény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.