Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Turbános sütemény recept

Turbános sütemény recept

Elkészítési idő 45 perc

A Turbános sütemény hozzávalói:
Tésztához:

25 dkg liszt
12 dkg margarin
2 db tojássárgája
12 dkg porcukor
1/2 cs sütőpor
1-2 tk tejföl

Töltelékhez:

40 dkg darált dió
30 dkg cukor
kb 1/2 dl víz
mazsola, meggy - ízlés szerint (opcionális)

Szóráshoz:

porcukor
vaníliás cukor


A Turbános sütemény elkészítési módja:
A tésztát az összes hozzávalóval összegyúrjuk, majd kb. 0,5 cm-re kinyújtjuk. A tetején lévő keresztekhez félretesszük a tészta kb. 1/3 részét. A tölteléket úgy készítjük, hogy a cukorból és a vízből szirupot főzünk, majd belekeverjük a darált diót, illetve az ízlés szerinti mazsolát, esetleg meggyet. A diót nem szabad megpirítani előtte! A tölteléknek kézzel jól formázható állagúnak kell lennie. A kinyújtott tésztából kb. 3 cm-es korongokat szúrunk ki, és minden korongra diónyi tölteléket teszünk. A félretett tésztából vékony rudakat sodrunk, és a korongok tetejére átlósan rátesszük. Kb. 180 C fokos sütőben rózsaszínűre sütjük, és ha kihűlt, vaníliás porcukorba forgatjuk, vagy megszórjuk vele

Ebből a mennyiségből kb. 40 darab sütemény lesz.
Érdemes előző nap elkészíteni, mert másnapra megpuhul. Fagyasztani is nagyon jól lehet!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A turbános sütemény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook