Meggyes, tejbedarás süti recept
30 perc
A Meggyes, tejbedarás süti hozzávalói:
tésztához:
4 tojás
4 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaópor
3 dkg étcsokoládé
pár csepp citromlé
vaj és liszt a tepsi kenéséhez
töltelékhez:
1/2 l tej
3 evőkanál búzadara
3 evőkanál cukor
3 dkg vaj
1 üveg meggybefőtt
A Meggyes, tejbedarás süti elkészítési módja:
1. Először a tölteléket készítjük: tejbedarát főzünk a tejből, a darából, cukorral. Mikor a dara megduzzadt, lehúzzuk a tűzről és hozzákeverünk 3 dkg vajat, hagyjuk kihűlni. 2. A meggybefőttet tésztaszűrőre öntjük, lecsurgatjuk a levét (a levet megisszuk!). 3. A csokoládét finom fogú reszelőn lereszeljük. 4. A tojások fehérjéből pár csepp citrommal és cukorral kemény habot verünk. 5. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és a lisztet, kakaót, a reszelt csokoládét. 6. Vajjal kent, liszttel szórt tepsiben, előmelegített sütőben közepes lángon sütjük. 7. A kihűlt tésztát kettévágjuk (én tortaformában sütöm és ott is állítom össze a sütit). 8. A tortaforma karimáját deszkára téve beletesszük az egyik tésztalapot, rámerjük a tejbedara felét, a tejbedarára helyezzük a meggyeket, majd a tejbedara másik felét és a második lapot. 9. A tortaforma lapját rátesszük a tésztalapra, lesúlyozzuk (legalább 1 kiló súlyt helyezünk rá!) és hűtőben legalább 2 órát pihentetjük. 10. Szeletelve tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: h-h-h-h, 2010. febr. 24. 05:20
A meggyes, tejbedarás süti elkészítési módja és hozzávalói.