Emi szelet recept


Alaphoz:
20 dkg porcukor,
10 dkg darált dió,
20 dkg liszt,
5 db tojás,
1 db sütőpor,
8 ek feketekávé,
1 dl rum,
Krémhez:
20 dkg vaj,
20 dkg porcukor,
2 dl tej,
3 ek liszt,
1 db tojás.s
3 cs vanilia,
Az Emi szelet elkészítési módja:
Az 5 db tojássárgáját habosra keverem a 20 dkg porcukorral. Lassan cseppenként belekeverem a 8 evőkanálnyi kifőtt mokkakávét és beleteszem a 10 dkg darált diót. Majd a 20 dkg lisztet és az egy csomag sütőpor keverékét. Elég masszív masszát kapok, de az 5 tojásfehérje kemény habja lazítani fogja. Tepsibe teszem és sütöm. A kisült tésztát meglocsolom rummal. Még az alap sül elkészítem a krémet. 2 dl tejet felforralok majd adunk hozzá, 1 dl tejben elkevert 3 evőkanál lisztat és 3 csomag vaniliás cukrot. Majd sűrűre főzöm. Ha elég sűrű hűlni hagyom. 20 dkg vajat és a 20 dkg porcukrot fehéredésig keverem kb. 10 percig, majd adok hozzá 1 db tojássárgáját a 1/2 dl rumot. Majd a kihűlt vaniliás keverékkel összevegyítem. A krémet ráteszem a kisült tészta alapra, és lehet díszíteni csokidarával. Vagy ami éppen eszünkbe jut. Hűtöm.
Felszeletelve kínálom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rika1, 2010. febr. 24. 00:26
Az emi szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.