Regina-szelet recept
A Regina-szelet hozzávalói:Tésztához:
30 dkg liszt
10 dkg margarin
csipet só
1 cs. vaníliás cukor
25 dkg porcukor
2 ek. kakaópor
1 sütőpor
1 egész tojás
szükség szerint 1-2 ek. tejföl
Krémhez:
1 liter tej
4 cs. tejszínízű pudingpor (főzős)
10 csapott ek. cukor
2 cs. vaníliás cukor
25 dkg mascarpone sajt
Középre:
3 tojásból a szokásos módon sütött piskótalap (3 tojás, 3 ek. víz, 6 ek. liszt, 6 ek. cukor, csipet sütőpor és só)
2 dl feketekávé
1 dl rum
A Regina-szelet elkészítési módja:
A lisztet és a cukrot, sütőport, sót alaposan elkeverjük, belemorzsoljuk a margarint, majd a tojással, tejföllel gyorsan összeállítjuk az omlós tésztát, legalább fél órát hűvös helyen pihentetjük. Ezután két lapot sütünk belőle egy közepes méretű tepsiben. A krémhez elkészítjük a sűrű pudingot a szokásos módon,állandóan kevergetve. A cukrot is belekeverjük, és teljesen kihűtjük. Időnként keverjük meg alaposan, teljes kihűlés után kézi habverővel verjük fel, és előbb kanalanként, majd nagyobb adagokban adjuk hozzá a mascarpone-t, és verjük egynemű krémmé. A tepsi aljára tesszük az egyik kemény omlóstészta-lapot, rákenjük a krém felét, erre a piskótalapot fektetjük, amit megöntözünk a kávé és rum keverékével. Erre jön a krém másik fele, végül a második omlós lap. Fóliával letakarva tegyük az összeállított süteményt a hűtőbe, és hagyjuk állni legalább 24 órát, hogy az alsó és felső lap is megpuhuljon, és az ízek összeérjenek.
Kicsit időigényes sütemény, de nagyon finom, a tiramisu ízvilágát idézi. A kávé és rum arányán, mennyiségén ízlés szerint lehet változtatni.
(Piskóta: A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, tovább verjük, majd a tojássárjákat és vizet keverjük a masszába, végül a sütőporos lisztet, de ezzel már nem keverjük sokáig, mert a hab összetörik.)
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Corra, 2009. máj. 20. 16:52
A regina-szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.