Kefíres kenyér recept
A Kefíres kenyér hozzávalói:1 kg liszt
1 dl kefír
4 - 5 dl víz
1 ek. só
1 ek. sikér
fél mokkáskanál szárított élesztő
A Kefíres kenyér elkészítési módja:
40 dkg lisztben elkeverjük az élesztőt, a kefírt, és 3 dl hideg vizet. 48 órán át lazán letakarva szellős helyen pihentetjük, közben néhányszor megkeverjük. Hozzáadjuk a maradék anyagokat, és nagyon alaposan kidagasztjuk. A továbbiakban pontosan ugyanúgy járunk el vele, mint a Hagyományos házi fehérkenyérnél (lsd. receptjeim között).
Rendkívül könnyű, puha, hófehér kenyérféle.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: Corra, 2009. febr. 25. 19:27
A kefíres kenyér elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.