Baconba göngyölt hústekercs recept
A Baconba göngyölt hústekercs hozzávalói:szeletelt bacon
csirke- vagy pulykamell (esetleg sertéskaraj)
trappista sajt
bors
szárnyas fűszerkeverék
fagyasztott kukorica
étolaj
A Baconba göngyölt hústekercs elkészítési módja:
A csirke- vagy pulykamellet vékony szeletekre vágjuk. Egy szelet bacont kiterítünk, erre ráhelyezünk egy hússzeletet, ezt nagyon kevés borssal és fűszerkeverékkel megszórjuk (sózni nem kell, mert a sajt és a bacon is sós!), majd ráteszünk egy kis hasáb trappista sajtot, felgöngyöljük. Ugyanígy elkészítjük a többi húst is, majd a göngyölegeket egy tepsibe szorosan egymás mellé helyezzük. Kevés étolajat öntünk alá. Ezután az egészet vastagon megszórjuk fagyasztott kukoricával. A tepsit lefedjük alufóliával, és kb. 180 fokon megsütjük. Kb. 1 óra után le lehet venni az alufóliát, és még egy kicsit sütjni. Mellé sült burgonyát készítünk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ostkati, 2008. jan. 8. 22:54
A baconba göngyölt hústekercs elkészítési módja és hozzávalói.