Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » Csalánmártás recept

Csalánmártás recept

A Csalánmártás hozzávalói:
sok-sok zsenge csalán
1 l víz

bors
cukor
citromlé
5 dl tej
3 evőkanál liszt


A Csalánmártás elkészítési módja:
A zsenge csalánt megmossuk és feltesszük a vízben főni. Ha megpuhult, leturmixoljuk, majd füszerezzük sóval, borssal, kb. 5 evőkanál cukorral, 1 dl citromlével. Ezután a 3 kanál lisztből és a fél liter tejből habarást készítünk és behabarjuk a mártást. Főtt hasábburgonya és főtt tojás illik hozzá.

Nagyon finom és egészséges koratavaszi étel, mivel csak a zsenge, tavaszi csalán alkalmas erre a célra. Igazi vitamin és ásványianyag bomba.


Kategória: Főzelékek receptjei


A csalánmártás elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook