Csalánmártás recept
A Csalánmártás hozzávalói:sok-sok zsenge csalán
1 l víz
só
bors
cukor
citromlé
5 dl tej
3 evőkanál liszt
A Csalánmártás elkészítési módja:
A zsenge csalánt megmossuk és feltesszük a vízben főni. Ha megpuhult, leturmixoljuk, majd füszerezzük sóval, borssal, kb. 5 evőkanál cukorral, 1 dl citromlével. Ezután a 3 kanál lisztből és a fél liter tejből habarást készítünk és behabarjuk a mártást. Főtt hasábburgonya és főtt tojás illik hozzá.
Nagyon finom és egészséges koratavaszi étel, mivel csak a zsenge, tavaszi csalán alkalmas erre a célra. Igazi vitamin és ásványianyag bomba.
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: ostkati, 2008. jan. 7. 21:02
A csalánmártás elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.