Hideg rebarbaraleves recept

40 dkg rebarbara szár
4 dkg vöröshagyma
10 dkg sárgarépa
2 dl tejszín
1 db zsemle
só
őrölt bors
ánizs
olaj
tej
A Hideg rebarbaraleves elkészítési módja:
A hámozott darabolt rebarbarát,a kockára vágott vöröshagymát a karikára vágott sárgarépát kevés olajon megpároljuk.Felengedjük fél liter vízzel sóval borssal ánizzsal ízesítve puhára főzzük.A tűzről levesszük és ha kicsit kihült a tejben áztatott zsemlével összeturmixoljuk. Folyékony tejszínt keverünk hozzá,és lehűtve csészébe töltve tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2012. máj. 23. 22:02
A hideg rebarbaraleves elkészítési módja és hozzávalói.