Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Borjúvagdalt uborkás-tejfölös mártásban recept

Borjúvagdalt uborkás-tejfölös mártásban recept

A Borjúvagdalt uborkás-tejfölös mártásban hozzávalói:
60 dkg fiatal borjúhús

1 fej vöröshagyma

6 db savanyú uborka

15 dkg liszt

1 kanál ételízesítő



bors

1/2 kanál pirospaprika

kevés majoranna

2,5 dl tejföl


A Borjúvagdalt uborkás-tejfölös mártásban elkészítési módja:
A húst vékony csíkokra szeljük fel. A lisztet keverjük össze a fűszerekkel, a húst jól forgassuk meg a fűszeres lisztben. Az olajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, adjuk hozzá a lisztben megforgatott húsdarabkákat, és kissé pirítsuk meg - de állandó keverés mellett. Annyi vízzel öntsük fel, hogy kb. 1 cm-re ellepje a víz. Majd adjuk hozzá az apróra vagdosott savanyú uborkát. Amikor a hús kész, adjuk hozzá a tejfölt egy pici liszttel, majd addig keverjük, mig sűrű lesz. Utólag ízlés szerint fűszerezzük. Párolt rizs és főtt burgonya illik hozzá.


Kategória: Húsételek receptjei


A borjúvagdalt uborkás-tejfölös mártásban elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook