Borjúvagdalt uborkás-tejfölös mártásban recept
A Borjúvagdalt uborkás-tejfölös mártásban hozzávalói:60 dkg fiatal borjúhús
1 fej vöröshagyma
6 db savanyú uborka
15 dkg liszt
1 kanál ételízesítő
só
bors
1/2 kanál pirospaprika
kevés majoranna
2,5 dl tejföl
A Borjúvagdalt uborkás-tejfölös mártásban elkészítési módja:
A húst vékony csíkokra szeljük fel. A lisztet keverjük össze a fűszerekkel, a húst jól forgassuk meg a fűszeres lisztben. Az olajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, adjuk hozzá a lisztben megforgatott húsdarabkákat, és kissé pirítsuk meg - de állandó keverés mellett. Annyi vízzel öntsük fel, hogy kb. 1 cm-re ellepje a víz. Majd adjuk hozzá az apróra vagdosott savanyú uborkát. Amikor a hús kész, adjuk hozzá a tejfölt egy pici liszttel, majd addig keverjük, mig sűrű lesz. Utólag ízlés szerint fűszerezzük. Párolt rizs és főtt burgonya illik hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. jún. 18. 17:09
A borjúvagdalt uborkás-tejfölös mártásban elkészítési módja és hozzávalói.