Töltött káposzta fogyókúrázóknak recept
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Töltött káposzta fogyókúrázóknak hozzávalói:
1 kg savanyú káposzta
1 kg csirke vagy pulykamell, esetleg sovány borjúhús
0,5 kg fejes káposzta leveleire bontva
15-20 dkg vöröshagyma
2 teáskanál pirospaprika
1 evőkanál olaj
1 l zsír nélküli hús alaplé
1 teáskanál őrölt bors
1 teáskanál őrölt kömény
1 gerezd fokhagyma
só ízlés és szükség szerint
A Töltött káposzta fogyókúrázóknak elkészítési módja:
A káposztát egy léből átmossuk ha szükséges. A vöröshagymát apróra szeleteljük és egy kanál olajon megdinszteljük. A darált húshoz adjuk a borsot, a köményt, az egyik teáskanál pirospaprikát, a felaprított fokhagymát, ízlés szerint sót. Keverjük jól át és töltsük a fejes káposzta levelekbe, melyeket előtte sós forró vízbe dobtunk néhány másodpercre. A főző edény aljára terítsük a káposzta egyik felét, szórjuk rá a dinsztelt hagyma felét, tegyük rá a töltéseket, takarjuk be a káposzta másik felével, amire rátesszük a maradék hagymát és a másik teáskanál pirospaprikával megszórjuk, felöntjük a hús alaplével és így főzzük készre.
A hús alaplét úgy a legegyszerűbb zsírtalanítani, hogy jól lehűtjük és a fagyott zsírt maradéktalanul leszedjük róla.
A töltés nem tartalmaz tojást és rizst sem.
Fogyasztáskor még egy kanál zsírszegény tejfölt is elbír.
Ebből a mennyiségből kb.8 (fogyókúrásnyi) adag jön ki, egyenként kb 270-280 kal tartalommal. Kisebb adagokban lefagyasztható és szükség estén előkapható a "készétel":)
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: cel, 2011. aug. 18. 15:31
A töltött káposzta fogyókúrázóknak elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.