Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Ököruszály leves recept

Ököruszály leves recept

Elkészítési idő 360 perc

Az Ököruszály leves hozzávalói:
Régi szakácskönyv alapján, 10 személyre

3 kg ököruszály(marhafarok, de nem fartő)
4 liter húsleves (erő vagy marhahús)
60 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, petrezselyem gyökér, zeller, pasztinák)
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom, vagy teáskanálnyi paradicsompüré
Friss vagy szárított tárkony
15-20 szem egész bors
5 dkg zsír
2 babérlevél
10 dkg hagyma
fél dl konyak

Vajas galuskához valók:
5 dkg vaj
2 db tojás
7 dkg liszt


Az Ököruszály leves elkészítési módja:
Feldaraboljuk az ököruszályt, karikákra vágjuk a hagymát. A húst, hagymát, vegyes zöldséget zsírral kikent tepsiben aranysárgára sütjük. Egy nagy fazékba beletesszük a sütőből kivett húst és zöldségeket és felöntjük a húslevessel. Ízlés szerint sózzuk, vigyázzunk a húsleves is tartalmaz sót, ízesítjük a zöldpaprikával, paradicsommal, borssal, babérlevéllel, tárkonnyal, majd puhára főzzük és leszűrjük. Miután leszedtük a leves zsírját, konyakkal megbolondítjuk (elmaradhat). A főtt vegyes zöldséget a -liszttel, vajjal és tojással készült- vajas galuskával külön kínáljuk a leveshez.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


Az Ököruszály leves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook