Hideg zöldorsóleves recept

40 dkg zsenge cukorborsó,
3 dkg vaj,
2 dl tejföl,
2 dl tejszín,
1 kis hagyma,
1 csomó petrezselyemzöld,
1 teáskanál liszt,
2 kiskanál só,
3 evőkanál cukor.
A Hideg zöldorsóleves elkészítési módja:
A kifejtett cukorborsót sós vízben puhára főzöm. A tejszínből és tejfölből a liszttel készített habarást a levesbe engedem, cukorral ízesítem és kihűlni hagyom. Közben az apróra vágott hagymát a vajon aranysárgára pirítom és a kihűlt leveshez keverem. Tálaláskor megszórom apróra vágott petrezselyemmel.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2009. jan. 19. 21:08
A hideg zöldorsóleves elkészítési módja és hozzávalói.