Húspogácsa boros lében recept
A Húspogácsa boros lében hozzávalói:50 dkg sertéshús
2 db szikkadt zsemle
1 dl tej
80 dkg szalonna
1 csipet só
fehér bors
1 teáskanál édes fűszerpaprika
szerecsendió vagy 3 szem tört szegfűbors
2 tojás
kevés vaj vagy margarin
2 dl bor
mokkáskanál cukor
l kiskanál liszt
1 dl tejszín
5-6 szál petrezselyemzöld
A Húspogácsa boros lében elkészítési módja:
A kockára vágott zsemlét a tejbe áztatjuk, a húst és a szalonnát átdaráljuk. A zöldséget finomra vágjuk. A tejszínt a liszttel simára keverjük, majd befűszerezzük. A darált húst, a kicsavart zsemledarabkákkal, a fűszerekkel és a tojással jól összedolgozzuk. Az így nyert masszából pogácsákat formázunk, majd vajjal vagy margarinnal kikent tűzálló edénybe tesszük. A bort aláöntjük, fóliával lefedjük és 20 percig sütjük. 20 perc után a fóliát eltávolítva addig sütjük, amíg át nem sülnek a pogácsák. A tálból kiszedjük a húst, a tálban maradt léhez hozzáadjuk a befűszerezett liszttel elkevert tejszínt. TÁLALÁS A besűrített mártásba visszahelyezzük a húspogácsákat és petrezselyemzölddel megszórjuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2010. febr. 22. 15:01
A húspogácsa boros lében elkészítési módja és hozzávalói.