Habkönnyű sóskifli recept
A Habkönnyű sóskifli hozzávalói:A tésztához:
700 g liszt
2 db tojás
1 kis pohár kefír
100 ml étolaj
60 g cukor
csipet só
100 ml tej
50 g élesztő
A krémhez:
200 g Rama
30 g só
A Habkönnyű sóskifli elkészítési módja:
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd kelt tésztát dagasztunk. Amikor megkelt 4 részre osztjuk a tálban. 1 részt kiveszünk, és elfelezzük, kinyújtjuk kör formára, kb. 30 cm-es méretre mindkettőt. Egyik lapot megkenjük a habosra, lágyra kikevert sós vaj vagy sütőmargarin krémmel. A megkent lapot befedjük a másikkal, majd 16 cikkre felvágjuk. A nagyobbik feléről kezdve kifli formára feltekerjük. Szilikonos sütőpapírra tesszük, tetejét megkenjük tojással. Öreg sóval díszítjük. Bármivel megszórhatjuk a tetejét pl. magokkal, fűszerekkel, sajttal. Tölthetjük is az ízlésünknek és alkalomnak illően sonkával, kolbásszal, gombával, különböző krémekkel is.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2010. febr. 19. 19:11
A habkönnyű sóskifli elkészítési módja és hozzávalói.