Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Zalai erdésztokány recept

Zalai erdésztokány recept

A Zalai erdésztokány hozzávalói:
2 közepes db vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
5 ek napraforgó olaj
1 teáskanál fűszerpaprika
50 dkg sertéshús
10 dkg füstölt szalonna
20 dkg gomba
3 dl víz
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
15 dkg kolbász
20 dkg virsli
5 közepes db csemegeuborka
1 ek mustár
1.5 dl tejföl
1 csapott ek finomliszt
15 dkg zöldborsó
10 dkg zöldbab
2 közepes db sárgarépa


A Zalai erdésztokány elkészítési módja:
A vöröshagymákat megpucoljuk, felkockázzuk, olajon megdinszteljük, meghintjük fűszerpaprikával, fokhagymával, és rátesszük a felkockázott húst. Hozzáadjuk a felkockázott szalonnát, gombát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük. Felöntjük vízzel, és fedő alatt puhára pároljuk. Mielőtt teljesen megpuhul, beletesszük a felkarikázott kolbászt, virslit, uborkát és a mustárt. A zöldségeket sós vízben megfőzzük, leszűrjük, és a húshoz adjuk. A tejfölt kikeverjük a liszttel, ráöntjük a ragura, és még pár percig főzzük


Kategória: Húsételek receptjei


A zalai erdésztokány elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook