Almás, vaníliapudingos pite recept
Az Almás, vaníliapudingos pite hozzávalói:Almás, vaníliapudingos pite
45 dkg finomliszt
15 dkg vaj
15 dkg cukor
pici só
2 tojás
1 sütőpor
fél pohár tejföl
Töltelék:
70 dkg alma (kb)
15 dkg cukor (kb) ízlés szerint
fahéj ízlés szerint
Vaníliás puding
2 csomag vaníliás pudingpor
4 dl tej
2-3 evőkanál cukor
Az Almás, vaníliapudingos pite elkészítési módja:
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a pici sót, a tojásokat és a sütőport. Elkezdjük összedolgozni és közben hozzáadjuk a fél pohár tejfölt és összedolgoztuk a tésztát. Kikenjük a tepsit vajjal és liszttel megszórjuk. A tésztát ketté osztjuk, az egyik tészta lapot kinyújtjuk és beletesszük a tepsibe. Prézlit szórunk rá, hogy ne ázzon el a tésztánk az alma tölteléktől. A tésztára helyezzük az almatölteléket, az almatöltelék tetejére tesszük a már megfőzött vaníliás pudingunkat még melegen. Következő lépésként a második tésztalapot is kinyújtjuk és rátesszük az almás, pudingos piténk tetejére. Megszurkáljuk és betesszük a sütőbe 180 °C-ra. Mikor halványbarna színű lesz a teteje, akkor lesz jó. Ha kihűlt porcukrozva tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. máj. 9. 19:01
Az almás, vaníliapudingos pite elkészítési módja és hozzávalói.