Töltött sült krumpli hagymaszeletekkel recept
A Töltött sült krumpli hagymaszeletekkel hozzávalói:közepes méretű burgonyák(adagtól függ,hány db)
olaj
só
sajt
szalonna
sonka
kolbász
hagymaszeletek
A Töltött sült krumpli hagymaszeletekkel elkészítési módja:
A közepes krumplikat, lehetőleg egyforma méretűeket megmossuk, kefével lesikáljuk. Ezután minden krumpliszemet bevagdosunk keresztben kb 3/4-ed részig 2-3 milliméter vastag szeletekre, de úgy, hogy a krumpli alja egyben maradjon. A krumpliszemeket sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Egy ecset segítségével minden burgonyaszemet jól bekenünk sós étolajjal úgy, hogy az olaj a vágásokba is befolyjon. A krumplik tetejét is megsózzuk. A tepsit 200 fokos sütőbe rakjuk és a krumplikat puhára sütjük. A sütési idő kb 35-40 perc, de függ a krumplik nagyságától és a bevágások sűrűségétől is. A sütés vége felé a krumplik vágásaiba vékony sajtszeleteket, hagymakarikákat, szalonna- és sonkaszeleteket, kolbászkarikákat rakunk. A megtöltött krumplikat még tíz percre visszatoljuk a sütőbe. Az így elkészített burgonya belül puha, kívül ropogós és nagyon finom. Salátával kínáljuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2015. máj. 8. 18:59
A töltött sült krumpli hagymaszeletekkel elkészítési módja és hozzávalói.