Tejfölös gombapörkölt recept
A Tejfölös gombapörkölt hozzávalói:1 ek napraforgó olaj
1 közepes db vöröshagyma
25 dkg csiperkegomba
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2 gerezd fokhagyma
1 csapott ek finomliszt
3 teáskanál petrezselyem
250 g tejföl
1 teáskanál fűszerpaprika
A Tejfölös gombapörkölt elkészítési módja:
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, amire aztán rádobjuk a hagymát, amit üvegesre párolunk. Erre jöhet majd a gomba is, amit ugyancsak szépen átpirítunk. Ennél a pontnál lehet sózni, borsozni ízlésünknek megfelelően. Aztán a gombához adjuk hozzá a fokhagymát, pár percig pirítsuk így együtt az egészet. Majd szórjuk rá a lisztet, és keverjük jól el. A következő pontnál szórjuk rá az apróra vágott petrezselymet, plusz öntsük rá a tejfölt is. Addig hagyjuk főzni, míg szép egynemű "masszát" kapunk. Utolsó lépésként szórjuk rá a fűszerpaprikát, és keverjük jól el. Ennél a pontnál még kóstoljuk meg, és ha kell sózzuk-borsozzuk. Lehet is tálalni, a legfinomabb nokedlivel, úgy az igazi!
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2018. márc. 15. 07:07
A tejfölös gombapörkölt elkészítési módja és hozzávalói.