Gombás tarjaszeletek recept
A Gombás tarjaszeletek hozzávalói:50 dkg tarja
6 közepes db csiperkegomba
2 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint (vagy a kedvenc fűszerünk)
7 dkg sajt
4 evőkanál napraforgó olaj
A Gombás tarjaszeletek elkészítési módja:
A karajszeleteket enyhén klopfoljuk, fűszerezzük, rászórjuk az egyik karikára vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, megkenjük olajjal, és 1/2 órát hagyjuk, hogy a fűszert átvegye. Forró olajban mindkét oldalát megpirítjuk, majd lefedve kevés víz hozzáadásával megpároljuk. Ezalatt megtisztítjuk a gombát, a tönköket felszeleteljük, a gomba belsejére helyezzük, enyhén sózzuk, borsozzuk, és ráborítunk egy kerekre vágott sajt szeletet. Közben a másik fej hagymát karikára vágjuk és kevés olajon kissé karamellizáljuk, majd ezeket a karikákat a sajtra helyezzük. A húst egy tűzálló tálra szedjük, mellérakjuk a gombát, és a forró sütőbe tesszük annyi időre, amíg a gomba elkészül (15 perc), és a hús megpirul.
Krumplikörettel és savanyúsággal tálaljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2016. jún. 26. 08:53
A gombás tarjaszeletek elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.