Fokhagymás hústekercs recept

80 dkg-os dagadó
1 fej fokhagyma
2 evőkanál édes pirospaprika
1 evőkanál só
4 evőkanál olaj
A Fokhagymás hústekercs elkészítési módja:
A dagadót úgy vágjuk föl, hogy egy nagy téglalapot kapjunk. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk, a pirospaprikával, kevés sóval és 3-4 evőkanálnyi vízzel elkeverjük. A fokhagymás krémmel megkenjük a kissé kivert húst, fölcsavarjuk és zsineggel átkötözzük. A felforrósított olajon megforgatjuk, megsózzuk és kevés vizet aláöntve lefedve, előmelegített sütőbe tesszük. 220 C-on 30-35 percig pároljuk, majd fedő nélkül, locsolgatva még további 15-20 perc alatt megpirítjuk. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd hűtőben további 3-4 órán át hűtjük. Tálalás előtt a zsineget eltávolítjuk, a húst vékonyan fölszeletelve tálra tesszük különféle saláták kíséretében.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2016. jún. 18. 08:26
A fokhagymás hústekercs elkészítési módja és hozzávalói.