Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Fokhagymás hústekercs recept

Fokhagymás hústekercs recept

A Fokhagymás hústekercs hozzávalói:
80 dkg-os dagadó
1 fej fokhagyma
2 evőkanál édes pirospaprika
1 evőkanál só
4 evőkanál olaj


A Fokhagymás hústekercs elkészítési módja:
A dagadót úgy vágjuk föl, hogy egy nagy téglalapot kapjunk. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk, a pirospaprikával, kevés sóval és 3-4 evőkanálnyi vízzel elkeverjük. A fokhagymás krémmel megkenjük a kissé kivert húst, fölcsavarjuk és zsineggel átkötözzük. A felforrósított olajon megforgatjuk, megsózzuk és kevés vizet aláöntve lefedve, előmelegített sütőbe tesszük. 220 C-on 30-35 percig pároljuk, majd fedő nélkül, locsolgatva még további 15-20 perc alatt megpirítjuk. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd hűtőben további 3-4 órán át hűtjük. Tálalás előtt a zsineget eltávolítjuk, a húst vékonyan fölszeletelve tálra tesszük különféle saláták kíséretében.


Kategória: Húsételek receptjei


A fokhagymás hústekercs elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook