Göngyölt fokhagymás csülök recept
A Göngyölt fokhagymás csülök hozzávalói:2 nagyobb sertéscsülök (2,5- 3 kg)
1 evőkanál, ételízesítő
1 fej fokhagyma
1 evőkanál pirospaprika, 1 kiskanál só, kevés őrölt bors
A Göngyölt fokhagymás csülök elkészítési módja:
A csülköt ételízesítővel és 3-4 gerezd fokhagymával ízesített vízben olyan puhára főzzük (kb. 2 óra), hogy a csontot könnyen ki tudjuk emelni belőle. A csülköt kicsontozzuk, a húst nagyobb darabokra vágjuk. A fokhagymát összezúzzuk és a többi fűszerrel együtt a húsdarabok közé keverjük, majd az egészet egy kiterített fóliára halmozzuk egy csíkban. A fóliát szorosan felgöngyöljük és legalább egy napra hűtőbe, tesszük.
Tálaláskor a fóliából kibontva, fölszeletelve tesszük tálra. Zöldségpürével töltött paradicsom illik mellé.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. szept. 19. 07:00
A göngyölt fokhagymás csülök elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.