Csirkekocsonya recept
A Csirkekocsonya hozzávalói:1 nagy csirke (kb. 1,5 kg)
1 kg csirkeláb
2 nagyobb sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1 zeller
3-4 ecetes uborka
4 tojás
só, 1 kiskanál bors
A Csirkekocsonya elkészítési módja:
A csirkét megtisztítjuk és a csirkelábakkal együtt annyi vízben, amennyi ellepi, feltesszük főni. Sóval, borssal ízesítjük, és lassú tűzön addig főzzük, míg a hús a csontról leválik. A megtisztított zöldségeket egyórányi főzés után a húshoz adjuk. Ha megfőtt, kissé kihűtjük, a húst kiszedjük, kicsontozzuk, lebőrözzük, a levet vászonszűrőn keresztül leszűrjük. A tojásokat keményre főzzük és az ecetes uborkával együtt szeletekre vágjuk. Hosszúkás formákat folpackkal kibélelünk, kevés levet öntünk bele. Ha megdermedt, főtt tojással és uborkaszeletekkel szépen kirakjuk, elrendezzük rajta a húsdarabokat, majd fölöntjük a lével. Aki szereti, a hús közé a megfőtt zöldséget is beleteheti. Legalább fél napig hűtőben dermesztjük, majd a formából kiborítva, felszeletelve tesszük tálra.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. szept. 18. 07:00
A csirkekocsonya elkészítési módja és hozzávalói.