Joghurtban pácolt grill csirkemell recept
A Joghurtban pácolt grill csirkemell hozzávalói:csirkemell vékonyra szeletelve
1 pohár natúr joghurt
zúzott fokhagyma
só
bors
olívaolaj vagy szőlőmagolaj
koriander
oregano
bazsalikom
A Joghurtban pácolt grill csirkemell elkészítési módja:
A joghurtot kiöntöm egy kisebb edénybe, fűszerezem ízlés szerint (só, bors, bazsalikom, oregano, koriander, fokhagyma és kb. 3 evőkanál egészséges olaj. Összekeverem. A hússzelet oldalát bekenem a páccal, majd a pácos felével lefele belehelyezem egy zárható edénybe, majd megkenem a másik oldalát. Ezt az eljárást ismétlem meg minden hússzelettel. A lényeg, hogy minden hús minden oldala be legyen kenve a páccal. Amennyi időre lehet, hűtőbe helyezem. (Én este szoktam megcsinálni, ha másnap délben akarom megsütni.) Grill-lapot vagy grillező serpenyőt felforrósítok egy kis olajjal. Rövid idő alatt megsütöm az egyik, majd a másik oldalát. CSAK EGYSZER FORDÍTSUK MEG A HÚST, AKKOR MARAD SZAFTOS.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Fanoli, 2016. jún. 24. 10:28
A joghurtban pácolt grill csirkemell elkészítési módja és hozzávalói.