Csípős húsfalatok zöldségekkel recept
A Csípős húsfalatok zöldségekkel hozzávalói:20 dkg csirkemell
15 dkg kínai kel
2 evőkanál szezámolaj
2 szál újhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 piros paprika
1 sárgarépa
2.5 cm gyömbér
1 chili paprika
szójaszósz
só
A Csípős húsfalatok zöldségekkel elkészítési módja:
A húst csíkokra vágjuk a zöldségeket felaprítjuk szintén vékony csíkokra. A szezámolajat egy sepenyőben felforrósítjuk,és megpirítjuk benne az újhagymát fokhagymát a gyömbért és a chilit,hozzáadjuk a paprikát és a sárgarépát sózzuk majd kb 5 percig pároljuk.A zöldségeket kiszedjük és a visszamaradt olajban megsütjük a csirkecsíkokat. Ha a hús puha visszatesszük a zökdségeket és rátesszük a csíkokra vágott kínai kelt is.Kb 3 perc alatt az egészet készre pároljuk. Tálalás elött 1 evőkanál szója szósszal meglocsoljuk.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2016. jún. 20. 22:22
A csípős húsfalatok zöldségekkel elkészítési módja és hozzávalói.